torstai 10. huhtikuuta 2014

Kapussikorujen tekoa- pohdintaa

Kapussikoruja pitäisi aloittaa tekemään tällä tai ensiviikolla. Monia asioita on tullut mieleen tarvikkeita haaliessa- ja melko vähän on kuitenkaan oikeaa tietoa netissä. Perusasiat toki on- mutta ne tärkeimmät- liimaaminen, liimaaminen ilman taustaa, millaisia papereita voi käyttää jne jne.
Ajattelinkin tähän aloittaa testauksen tuomien kokemusten purkua- kaikki omat kokemukset otetaan ilolla vastaan.

Pohjat:
- on ostettu kapusseja pohjineen zirkonellasta ja Taavanaiselta- sekä myös ebaysta.
- ebaysta ostettaessa ongelmana on, että mistään ei voi tietää, onko lasit ja pohjat oikeasti samankokoisia. Tai onko kapussi lasia vai jotakin muuta ja pohjan materiaali.. No, tähän mennessä tullut aina 99% oikeaa tavaraa.
http://www.zirkonella.fi/
http://taavanainen.blogspot.fi/
https://www.etsy.com/


Kuvat:
- Omia valokuviakin voisi käyttää. Päädyin kuitenkin tähän testausvaiheeseen ostamaan Etsystä valmiita kuvia. Kuva-arkkeja on tuhottomat määrät. Etsyssähän toimii siten- että ostat sopivan tiedoston ja se tulee sinulle sähköpostiin tai vaihtoehtoisesti omiin ostoihin josta tiedosto on ladattavissa. (collage sheet)
-Etsyn arkit laitoin Ifolorille teettettäväksi valokuvaksi. Tuli todella nopeasti-suosittelen. Kokoja en ole mitannut arkista- että pienensikö/suurensiko valokuvaksi tulostaminen kuvaa.
-kuvia on monia eri kokoja ja muotoja- näin ostamani arkit ovat valmiiksi oikean kokoisia ja muotoisia- senkun leikkaa vaan. Omia kuvia käytettäessä voi (alussa) haasteena olla kuvan pienennys sopivaksi ja kuvan leikkaus suoraan.
-Kiiltävät paperit ja valokuvat on kuulemma parhaita. Aion silti myöhemmin kokeilla myös sanomalehdestä leikattua (saattaa olla liian ohutta), tavalliselle paperille tulostettua ja itse tulostettua kuvaa.  2 jälkimmäisen ongelmaksi voi netin mukaan muodostua värien leviäminen. Itsetulostettua kuvan pitäisi kaiketi antaa kuivua pitkään

Liimat:
-Tilasin Etsystä myös Annie Howesin liimaa- joka ilmeisesti on valokuvaliimaamiseen parasta. Ongelma on- että liima maksoi ehkä 6€ ja postikulut 12€
-Ostin muutamaa eri liimaa kaupasta (ihan tarjoustalosta): kontaktiliimaa, pikaliimaa ja 2komponenttiliimaa. Näitä täytyisi nyt sitten testailla.
-Liimanhan tulee kuivua kirkkaaksi, olla pitävä, ilman ilmakuplia, kestävä ja sellainen- ettei pilaa kuvaa tai levitä kuvan värejä.Linkki Annie Howesin ohjeisiin:
http://www.anniehowes.com/projects.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!