keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kapussikorut ja liimat - kylmäemalointi - huomioita

Kapussit:

kokeilin sitten erilaisia liimoja ja pintoja kapussikorujen tekoon.Selkeästi paras liima valokuviin oli sama jota käytän kynsilakkakoruihinkin. (ostettu Zirkonellalta). pitää hyvin. kuivuminen kestää toki useamman tunnin ja liima on melko öljyinen- eli sotkee helposti kapussin pinnan.


Tavalliseen paperiin, kuten tulosteisiin ja sanomalehtiin paras oli Annie Howesin liima (Etsy). Kuivui nopsaan ja pysyi hyvin. Valokuvaa liimatessa kuivumiseen meni aika paljon aikaa. Kosteana pinta lasin alla oli todella maitomainen.tavallinen kaupasta ostettu kontaktiliima ei toiminut alkuunkaan: söi valokuvista värit eikä edes pitänyt kapussia valokuvassa kiinni vaan kuivuttua irtosi kuvasta.

Kylmäemalointi:
 tarvikkeet Helmientalosta


 - kamalan suttuista hommaa. En ollut ollenkaan valmistautunut tarpeeksi hyvin.
- Sekoistusastia, tikku sekoitukseen, pieni lusikka ja alustat on ehdottomat. Kuvien lakkaus etukäteen olisi ollut järkevää. Lakka kuivuu n. 30min - 1h. Lakan levittämisessä olisi auttanut kunnon sivellin.
- Erittäin kätsä olisi pieni ritilä, jonka päällä olisi voinut kuivattaa valokuvia lakan jälkeen. Minullapa ei ollut ja kamala sotku seurasi siitä emalista jota valui kaikkialle. Kuvat olisi kannattanut lakata useamman kerran ja antaa kuivaa välissä.


- vaatii aikaa enemmän kuin luulin. Ainesten sekoittamiseen ja seoksen "laskeutumiseen" meni melkein tunti. Kuivumiseen vuorokausi.
- Erittäin helppoa oli lisätä koruihin timantteja ja koristeita; siitä iso plussa!
- oli sen verran jännää, että pakko kokeilla uudestaan.

Muita huomioita:
- ne paksut kuvat jotka ovat muovitttuja (kuten esim vanhan passin kuva) eivät tartu kapussiin kiinni oikein millään liimalla, mutta kylmäemalointiin kävi hyvin

- kunnon välineet ja paljon aikaa niin onnistuu varmasti :)
-puhdistusta varten pumpulipuikkoja, liiman levitystä varten hammastikku. Kunnon alusta, kunnon sekoituskuppi ja hyvä sivellin.
- mitä korkeammt reunat korupohjassa on- sen parempi
- jos ei ole kuivunut kunnolla, voi jäädä sormenjälkiä.2 kommenttia:

  1. Kokeilemallahan sitä oppii :) Mielenkiintoisen näköistä hommaa, ehkä pitää joskus itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi:)

    Olen ihaillut muiden kapussikoruja/töitä, tämä postaus pitää kyllä panna muistiin, kiitos hyvästä ohjeistuksesta..ehkä uskallan kokeilla tämän innoittamana!:)

    Askarteluintoa!:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!